سایت دانلود

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
تربیت بدنی

پروژه رشته تربیت بدنی در مورد وبا – قسمت دوم

البته باید توجه داشته باشید که هر کدام از این موارد بالا به تنهایی نشان گر وبا نیستند یک فرد ممکن است همه عوامل بالا را نداشته باشد ومدت زمان بروز بیماری از 2 تا 5 روز متغیر است.

[ویرایش] پیشگیری

اگرچه بیماری وبا می‌تواندمرگ آور باشد، می‌توان به آسانی از آن پیشگیری کرد. در ایالات متحده آمریکا و اروپای غربی به علت استفاده از سیستم‌های آب و دفع فاضلاب پیشرفته، وبا تهدید مهم و عمده‌ای نمی‌باشد.آخرین گسترش ناگهانی وبا در ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۱۱ بود اما با وجود این هرکسی مخصوصا مسافرین بایستی بدانند که این بیماری چگونه منتقل می‌شود و چطوری می‌توان از آن پیشگیری کرد.

نکته مهم : برای استفاده از متن کامل تحقیق یا مقاله می توانید فایل ارجینال آن را از پایین صفحه   کنید. سایت ما حاوی تعداد بسیار زیادی مقاله و تحقیق دانشگاهی در رشته های مختلف است که می توانید آن ها را به رایگان   کنید

دفع ساده فاضلاب معمولاً برای توقف اپیدمی و سرایت این بیماری کافی است. چندین نکته در مورد راههای جلوگیری از سرایت و انتقال این بیماری وجود دارد:

  • رختخواب فرد مریض: دور انداختن مناسب آن ومواد زاید تولید شده توسط قربانیان وبا
  • مدفوع: دفن کردن و از بین بردن مدفوع وفضولات عمومی قبل از اینکه آن وارد کانالهای آب بشود.
  • منابع: هشدار درباره آلودگی وبا که در اطراف همه منابع آبهای آلوده نصب شود.
  • استریلیزه کردن: جوشاندن، تصفیه کردن و کلریده کردن آب قبل از استفاده

تصفیه و جوشاندن آب از مدتها قبل روش مناسبی برای جلوگیری از سرایت این بیماری بود.(فیلتر پارچه‌ای) که خیلی اساسی بود که استفاده از آن به میزان زیادی ابتلا به بیماری وبا را در روستاهای فقیر بنگلادش که به آبهای سطحی تصفیه نشده متکی بودند، کاهش داد.

در حالت کلی آموزش و دفع فاضلاب و مواد زاید از عوامل اصلی محدود کننده در پیشگیری از سرایت بیماری وبا هستند.

[ویرایش] انتقال

تصویری از روزنامهٔ لو پتی ژورنال: مرگ با وبا انسان را درو می‌کند.

‘عامل «وبای V» بطور طبیعی در پلانکتون‌های آب تازه یا آب کمی شور و آب دریا بوجود می‌آیدو در اول به زائده‌های زئوپلانکتون می‌چسبد. این عامل وبا را جزو گیاه دریایی می‌کند. باکتری وبا سپس از طریق مواد زائد دفع شده آلوده به باکتری مبدل می‌شود.این آلودگی موقعی اتفاق می‌افتد که مواد زائد دفع شده آلوده و فضولات به داخل راههای آبی ریخته می‌شود و به سفره‌های آبهای زیرزمینی می‌رسد، در نتیجه بر منابع آب تأثیر می‌کند و مواد غذایی شسته شده در آن آبها و صدفهایی را که در آن آبها زندگی می‌کنند، آلوده می‌کند. این بیماری بندرت از شخصی به شخص دیگر بطور مستقیم سرایت می‌کند.

در نتیجه از طریق اسهال باکتری این بیماری به افراد دیگر در شرایط غیر بهداشتی و کثیف گسترش می‌یابد.

[ویرایش] عوارض

علائم و عوارش این بیماری شامل اختلال دستگاه گوارشی، که آنهم شامل اسهال، اسهال‌های زیاد، اسهال‌های مستمر می‌باشد. این عوارش توسط انتروتوکسین که باکتری وبای V ترشح می‌کند، ایجاد می‌شوند. اینتروتوکسین اصلی به نام “سم یا زهر وباً نامیده می‌شود، با پروتئین G و چرخه AMP در روده‌ها تداخل می‌کند و باعث باز شدن پوشش داخلی روده‌ها یا کانال یون می‌شود. وقتی که این یون به داخل محتویات رودها ریخته می‌شود، باعث جریان آب به علت ایجاد دفع آب همراه مدفوع می‌شود.

امروزه کمتر کسی را می‌بینید که نسبت به شیوع بیماری وبا در کشور حساسیت نداشته باشد و خبرهای مربوط به این بیماری را از طریق رسانه‌ها دنبال نکند.

«جان اسنو» اولین کسی بود که نشان داد وقتی آب سالم در دسترس مردم قرار می‌گیرد انتقال بیماری وبا به حداقل می‌رسد. این سوال برای بسیاری از هموطنان ما ایجاد شده که بیماری وبا از چه راه‌هایی منتقل می‌شود؟ آیا آب لوله کشی شهری نیز ممکن است ما را مبتلا کند؟

 میکروب وبا به صورت خفته در آب زندگی می‌کند و به محض فراهم بودن شرایط خاص نظیر: گرمای هوا (مثل پدیده ال نینو)، نور خورشید، میزان نمک و به طور کلی مناسب شدن شرایط محیطی جهت رشد و تکثیر آن، از حالت خاموشی خارج شده و فعال می شود.

برای پاسخ به این سوال و بسیاری موارد دیگر که ممکن است ذهن بسیاری از افراد را مشغول کند، گفت و گویی با خانم دکتر محبوبه حاجی عبدالباقی، مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام داده‌ایم که با هم می‌خوانیم:

سئوال: خانم دکتر لطفاً در ابتدای بحث، کمی درباره وبا برای خوانندگان عزیز توضیح دهید.

پاسخ دکتر حاج عبدالباقی:

وبا بیماری بسیار قدیمی است که بشر از سالیان دراز با آن دست به گریبان بوده و به خاطر مرگ و میر زیادی که ایجاد کرده، از آن به عنوان یک بلای آسمانی نام می‌برند. البته وبا اشکال مختلفی دارد که شامل اشکال بی‌علامت و اشکالی است که بیمار را سریعاً به طرف مرگ می‌برد.

میکروب وبا به صورت خفته در آب زندگی می‌کند و به محض فراهم بودن شرایط خاص نظیر: گرمای هوا (مثل پدیده ال نینو)، نور خورشید، میزان نمک و به طور کلی مناسب شدن شرایط محیطی جهت رشد و تکثیر آن، از حالت خاموشی خارج شده و فعال می شود.

علایم وبا به صورت اسهال بدون درد با حجم فراوان و آبکی است. البته ممکن است با تهوع و استفراغ هم همراه باشد (در کمتر از 5 درصد موارد دیده شده است). اگر علایم خیلی شدید باشد، یعنی مریض مرتب بیرون روی داشته و دچار خشکی دهان، تشنگی و اسهال آبکی شدید شود، باید به سرعت در بیمارستان بستری شود تا مراحل درمان انجام گیرد. اگر پس از درمان باز هم اسهال داشت، باید پس از رفتن به دستشویی، محیط را با آب ژاول یا وایتکس ضدعفونی کند.

 علایم وبا به صورت اسهال بدون درد با حجم فراوان و آبکی است.

البته رعایت کامل بهداشت فردی در تمامی موارد به خانواده‌ها توصیه می‌شود.

س: راه‌های انتقال بیماری کدام است؟

پ:

به‌طور کلی راه‌های انتقال این بیماری یکی از راه مدفوعی- دهانی و دیگری از طریق آب و غذاست.

نکته مهم این است که مردم نباید تصور کنند میکروب وبا فقط در آب‌های آلوده وجود دارد، بلکه ممکن است در آب تمیز هم باشد. وقتی آب با میکروب وبا آلوده شد و میکروب فعال شد، در صورت استفاده از چنین آبی امکان بروز بیماری وجود دارد.

یک راه دیگر انتقال از طریق مدفوع است که به دلیل عدم رعایت بهداشت فردی ایجاد می‌شود. زمانی که مدفوع انسان وارد فاضلاب می‌شود، در صورتی که از پس مانده‌های این فاضلاب به عنوان کود جهت سبزیجات استفاده شود، میکروب وبا به راحتی از طریق سبزیجات آلوده منتقل می‌شود.

س:آیا با شست و شوی مناسب می‌توان از سبزی‌جات و میوه‌ها استفاده کرد؟

پ:

بله، در حالت کلی این طور نیست که فقط در مورد وبا نیاز به رعایت بهداشت باشد، بلکه برای جلوگیری از سایر بیماری‌های اسهالی و عفونی هم لازم است میوه و سبزی را قبل از مصرف کاملاً ضدعفونی و تمیز کنند. برای این کار بهتر است بعداز گرفتن گل سبزی، چند قطره مایع ظرفشویی به همراه آب سالم روی آن ریخته و بگذارند مدت 5 دقیقه سبزی در آب غوطه‌ور بماند. سپس سبزی را از رو برداشته با آب تمیز چند مرتبه شست و شو دهند. به این ترتیب تخم انگل‌ها از سبزی جدا می‌شود.

سپس در آب محتوی پرکلرین (یک قاشق چای خوری در 5 لیتر) به مدت 5 دقیقه قرار داده، بعد از آبکشی با آب می‌توانند آن را مصرف کنند.

باید بدانیم که میکروب وبا به کلر حساس است و در صورت استفاده از کلر در آب و شست و شو، میکروب وبا از بین می‌رود.

 راه‌های انتقال بیماری وبا یکی از راه مدفوعی- دهانی و دیگری از طریق آب و غذاست.

س: خانم دکتر، افراد مایلند بدانند برای جلوگیری از انتقال وبا چه باید کنند؟

پ:

ببینید، گرچه انتقال وبا از انسان به انسان درصد کمی دارد، ولی رعایت بهداشت فردی بسیار مهم است. نباید تصور کنیم حال که بیماری وبا شایع شده است، باید رعایت بهداشت با حساسیت بیش‌تری صورت گیرد، بلکه باید همیشه مواد غذایی را قبل از خوردن بشوییم و ضدعفونی کنیم. به خصوص کسانی که با طبخ غذا سر و کار دارند؛ مثل کارکنان رستوران‌ها، باید بهداشت فردی را به طور کامل رعایت کنند. بد نیست بدانید که میکروب وبا می‌تواند تا 15 روز در غذا باقی بماند. به دلیل اینکه این نوع وبای شایع شده تا 90درصد کم علامت و بی‌علامت است، خطر انتقال آن نیز بیش‌تر خواهد بود، چون فرد مبتلا نمی‌داند که ناقل بیماری است. پس رعایت بهداشت به ویژه شستن دست‌ها بعداز رفتن به دستشویی بسیار مهم و حیاتی است.

 باید بدانیم که میکروب وبا به کلر حساس است و در صورت استفاده از کلر در آب و شست و شو، میکروب وبا از بین می‌رود.

س: خانم دکتر، شاید برای خوانندگان ما این سوال ایجاد شده باشد که میکروب وبا قبلاً هم در کشورمان وجود داشته، پس چرا ناگهان تبدیل به یک مشکل شده است، لطفاً در این مورد هم توضیح دهید.

پ: بله، وبا در کشور ما به صورت بومی وجود دارد، ولی همان طور که قبلاً هم گفتم در صورت بروز شرایط خاصی از جمله گرم شدن سریع هوا، از حالت خاموشی خارج شده و مشکل‌ساز می‌شود و گرنه هر سال این میکروب‌ها وجود دارند و اگر برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم می‌توانیم آن را کنترل کنیم. در حالت کلی باید همیشه برای مقابله بیماری‌های عفونی از جمله وبا آماده باشیم و پیش‌گیری‌های لازم را به عمل آوریم.

س: لطفاً بفرمایید این مشکل تا کی ادامه دارد و اساساً چرا مسوولین به جای رسیدگی و حل مشکل صورت مساله را پاک می‌کنند و مثلاً می‌گویند: سبزی نخورید!

پ:

وبایی که این روزها شاهد شیوع آن هستیم حداکثر تا 4- 2 ماه دیگر ممکن است ادامه داشته باشد که به تدریج با سرد شدن هوا وضعیت بهتری خواهیم داشت. در مورد پاک کردن صورت مساله باید گفت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نقش هدایت و راهنمایی افراد را در کسب آگاهی و رعایت مسایل بهداشتی برعهده دارد که در حال حاضر به راه‌های پیش‌گیری و چاره می‌اندیشد، اما حل معضل اصلی در حیطه مسوولیت سایر مقامات کشور است. به عنوان مثال سبزی کاری در جنوب تهران به هیچ وجه بهداشتی نیست و آلودگی‌های فراوانی دارد، به این علت که از آب آلوده به فاضلات برای آبیاری سبزی ها استفاده می‌شود. مسوولین وزارت بهداشت نسبت به این مساله هشدار داده‌اند، ولی رسیدگی به آن و تبعات اقتصادی آن مربوط به مراجع دیگری است که باید در این مورد راه چاره بیاندیشند و اقدام لازم را به عمل آورند.

خانم دکتر حاجی عبدالباقی از فرصتی که در اختیار ما گذاشتید تشکر می‌کنیم.

هر چند اغلب کشورهای فقیر با زیرساخت‌های ضعیف بهداشتی با همه‌گیری‌های وبا مواجه می‌شوند، ولی گاهی همه‌گیری‌های این بیماری در کشورهای پیشرفته از نظر اقتصادی نیز دیده می‌شود که این بیماری را به صورت بومی داشته‌اند. برای مواجه ی مناسب با همه‌گیری‌های وبا باید در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی، رفتاری، بهداشتی و هم‌چنین مطالعات بیولوژیک، کارهای فراوانی انجام شود.

به امید روزی که افزایش سطح آگاهی‌های عمومی مردم در خصوص بهداشت فردی مانع بروز چنین بیماری‌هایی در کشورمان باشد.

کابوس «وبا» در حوزه ادبیات

«وبا» از دوران کهن، سایه ی وهمناک خود را بر زندگی نسل‌های انسانی افکنده است.

طغیان «وبا» در دوره‌هایی از تاریخ، قربانیان بی‌شماری برجای گذاشته و هراس از این بیماری، تا حوزه شعر و قصه و ادبیات ملت‌ها دامن کشیده است. نمونه‌هایی از اشعار شاعران ایرانی وجود دارد که به گونه‌ای در آنها خطر وبا، به صورت نمادین مطرح شده است. بد نیست بدانید که نام «عشق سال‌هایی وبایی» بر یکی از آثار معروف «گابریل گارسیا مارکز» نویسنده بزرگ آمریکای لاتین ماندگار شده است و نمایانگر این واقعیت است که زنجیره وبا، به صورت یک دور تسلسل باطل در کره مسکونی ما قربانی گرفته است و در آستانه سده بیست و یکم، همچنان در صدر دشمنان سلامتی بشر قرار دارد.

به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت، تلاش‌های خود را برای گسستن این زنجیره به کار گرفته است تا با ایمن‌سازی تدریجی مناطق وباخیز، راه مهار و ریشه کنی این بیماری مرگ بار تاریخ بشر را هموار کند.

تلاش جهانی برای قطع زنجیره «وبا»

بیماری وبا، در فصل مساعد سال و در ایران در اردیبهشت ماه امکان بروز و شیوع پیدا می‌کند و منحنی شیوع بیماری در تابستان اوج می‌گیرد و با فرا رسیدن پاییز دامنه انتشار بیماری کاهش یافته و در ماه آذر به صفر می‌رسد.

آشامیدن آب‌های آلوده به‌ویژه در فصل گرما برای رفع تشنگی، استفاده از آب‌های آبیاری درختان برای شست و شوی میوه‌ها، خرید انواع خوراکی‌های خام و بستنی از دست‌فروشان و مصرف یخ آلوده امکان انتقال میکروب بیماری‌های روده‌ای و اسهالی مثل “وبا” را افزایش می دهد.

پایان شیوع بیماری در ماه میانی پاییز به منزله نابودی میکروب این بیماری نیست، بلکه میکروب‌ها همان‌طورکه اشاره شد تا درجات معینی از سرما نیز در زمستان زنده می‌مانند و در بهار سال بعد دوباره چرخه بروز و شیوع بیماری از سرگرفته می‌شود. بنابراین رعایت بهداشت در تمام زمینه‌ها می‌تواند نقش مهمّی در مهار این بیماری داشته باشد.

نشانه‌های بیماری وبا

اسهال و استفراغ از نشانه‌های بیماری وباست. در اسهال وبایی گاهی رشته‌های سفید نیز دیده می‌شود. این نوع اسهال به هیچ وجه اسهال خونی نیست و در بسیاری موارد در حد خفیف و متوسط است. در صورت عارض شدن بیماری شدید بیمار درد شکم ندارد و مدفوع آبکی و جاری است. با شدت ‌گرفتن اسهال ظرف چند ساعت بیمار به اغماء می‌رود و اگر به موقع به یک مرکز درمانی رسانده نشود، جان خود را از دست می‌‌دهد. بنابراین کاهش شدید آب بدن علت اصلی مرگ بیمار وبایی است. افراد به محض مشاهده این نشانه‌ها باید به مرکز بهداشتی و بیمارستانی مراجعه کنند و با دادن آزمایش (در صورت نوع متوسط) بستری شوند.

برای دیدن قسمت های دیگر این تحقیق لطفا” از منوی جستجوی سایت که در قسمت بالا قرار دارد استفاده کنید. یا از منوی سایت، فایل های دسته بندی رشته مورد نظر خود را ببینید.

لینک متن کامل

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *